چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰
تولید سوخت از انبه و پوست نارگیل توسط دانش‌آموز نخبه ایرانی
تولید سوخت از انبه و پوست نارگیل توسط دانش‌آموز نخبه ایرانی

دانش‌آموز نخبه برنده جایزه فرهیختگان از تولید سوخت زیستی از انبه و پوست نارگیل خبر داد.

به گزارش فردای خبر ، رومینا آقایاری دانش‌آموز نخبه برنده جایزه فرهیختگان جوان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز عنوان کرد: با افزایش آلودگی هوا در تهران و شهرهای دیگر، این ایده به ذهن ما رسید که با توجه به این آلودگی، سوختی زیستی را جایگزین سوخت‌های دیگر کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: ما در دو سمینار شرکت کردیم. در سمینار اول که «سمینار دانش» بود در دانشگاه شریف، مقام اول کشور را آوردیم. در دومین سمینار که «فرهیختگان جوان» بود در دانشگاه آزاد، مقام دوم را کسب کردیم.

وی در ادامه درباره این طرح توضیح داد: سوخت زیستی ما، سوخت بیودیزل است که از منابع طبیعی از جمله هسته‌ی انبه و پوست نارگیل تولید شده است. البته تولید اصلی ما از هسته‌ انبه است، چون پوست نارگیل کمترین بازدهی را داشت و ما نتوانستیم از آن استفاده کنیم.

آقایاری عنوان کرد: پوست نارگیل و هسته‌های انبه مقدار ترکیبی، ویتامین‌ها و خاصیت‌هایی که می‌توانند نسبت به این موضوع داشته باشند، خیلی بیشتر از بقیه است. البته ناگفته نماند که ما این دو مورد را بعد از آزمایشات فراوان روی چند میوه‌ی دیگر و هسته‌ آن‌ها انتخاب کردیم و به این نتیجه رسیدیم که این دو مورد بهترین بازدهی را می‌توانند داشته باشند.

وی بیان کرد: در حال حاضر این طرح قابل اجرا و موجود است، ان‌شاءالله که جهانی بشود و بتوانیم آن را به همه معرفی کنیم. کلان‌شهر تهران دچار آلودگی بسیار بالاست و باعث ایجاد بیماری‌های بسیار شده است. به خاطر همین، ما به این ایده رسیدیم که سوختی زیستی تولید کنیم.

آقایاری در ادامه گفت: کشورهای پیشرفته دنیا از نظر علم مبارزه با آلودگی پیشرفت‌های بسیاری دارند اما در ایران به دلیل نبود سیستم درست بازیافت و انباشت زباله‌های طبیعی و صنعتی، شیرابه‌ها به آب‌های زیرزمینی نفوذ کرده‌اند.

وی درباره تاثیر محیط آموزشی در افزایش فعالیت پژوهشی دانش‌آموزان عنوان کرد: مدرسه و معلمان، خیلی به ما کمک کردند و باعث افزایش انگیزه‌ ما در این راه شدند.

اقایاری تاکید کرد: آدم‌های بسیاری را می‌شناسم که استعداد دارند اما در مراکز آموزشی مورد توجه قرار نمی‌گیرند. البته توجه تنها به معنای جایزه و مقام نیست.

این دانش‌آموز نخبه توضیح داد: احساس می‌کنم اگر تأکید فقط بر این باشد که ما مقام بیاوریم یا جایزه بگیریم، فایده‌ای ندارد. به نظرم این پروژه‌ها می‌توانند آینده‌ساز باشند، به این جهت که نسل جوان خلاقیت بسیاری دارند. آن‌ها می‌توانند باانگیزه‌تر باشند و اگر دیده شده و حرف‌هایشان شنیده شود، می‌توانند آینده‌ساز کشور باشند.

وی درپایان گفت: امیدوارم که این طرح دیده و نقش بازیافت در کشور پرنگ شود تا طبیعت زیبای ایران دچار آسیب نشود.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416