به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، این خبرها از برگزاری «نشست «اسناد و تاریخ دانشگاه هویتبخش ساخت علم»» تا «نشست فرهنگی کتاب ایرانی در بازار نشر بینالمللی» را شامل میشود.
یکی دیگر از این خبرها نیز، به افزایش ساعت بازدید از دومین روز نمایشگاه اختصاص دارد.
سرای گفتوگوی میزبان نشست «اسناد و تاریخ دانشگاه هویتبخش ساخت علم»
حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی علوم پزشکی ایران، امیررضا اصنافی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و غلامرضا عزیزی، عضو هیئت علمی بازنشسته سازمان اسناد ملی در قالب نشست «اسناد و تاریخ دانشگاه هویتبخش ساخت علم» مهمانان این نشست بود. رئیس موزه ملی علوم پزشکی ایران در این نشست با بیان اینک امروزه و در دوران روی کار آمدن هوش مصنوعی، حیات دانشگاهها نیز به خطر افتاده است گفت: ما گاهی وقایع نگاری خطی را با تاریخ علم اشتباه میگیریم و برخی از دانشگاههای ما دچار این اشتباه شدهاند.این فعال فرهنگی، با بیان اینکه دانشگاهیان ما فراموشکار هستند و اساتید استادیشان را نمیشناسند، گفت: هماکنون دانشگاه تهران یک شورای تاریخنگاری و میراث راهاندازی کرده و به دانشجویان رشتههای پزشکی اجازه میدهد که پایاننامههای تاریخی بنویسند.
افزایش ساعت بازدید از دومین روز نمایشگاه
بازدید از این رویداد فرهنگی در روز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت تا ساعت ۲۱ ادامه خواهد داشت. این تصمیم به منظور فراهم آمدن فرصت بیشتر برای علاقهمندان به کتاب و فرهنگ اتخاذ شده است.
نشست فرهنگی کتاب ایرانی در بازار نشر بینالمللی
نشست فرهنگی با موضوع کتاب ایرانی در بازار نشر بینالمللی بهمیزبانی ایرانکتاب و با حضور چهرههای ادبی معتبر ازجمله دکتر بئاتریس سالاس، مترجم شاهنامه بهزبان اسپانیایی و نورلان عیسی بیکوف، مدیر انتشارات فولیانت قزاقستان برگزار شد. در این نشست، خانم دکتر بئاتریس سالاس که شاهنامه فردوسی را در ۴۵۰۰ صفحه و در قالب هفت جلد به زبان اسپانیایی ترجمه کرده است و نخستین بار در سال ۲۰۲۱ در بارسلونا از آن رونمایی شده، درمورد هدفش از انجام این کار گفت: ترجمه شاهنامه در ابتدا از سوی سازمان یونسکو به من سفارش شد، ابتدا از پذیرفتن این مسئولیت سر باز میزدم؛ چون میدانستم کار بسیار سختی است، اما از آنجاکه جای خالی یکی از ستونهای اصلی ادبیات فارسی را در ادبیات اسپانیایی احساس کردم، ترجمه آن را به عهده گرفتم.
کتاب «هارداسان» به نمایشگاه کتاب رسید
کتاب هارداسان، ۲۲۲ روایت از ۱۰۵۰ (هزار و ۵۰) روز همراهی با شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی به قلم محمدمهدی رحیمی است.محمد مهدی رحیمی در دولت سیزدهم، مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیس جمهور بوده و خاطرات و مشاهدات خود را از آن دوران به رشته تحریر درآورده است.این اثر از سوی انتشارات سوره مهر در غرفه این انتشارات در نمایشگاه بین المللی کتاب عرضه میشود.
برنامههای معاونت هنری وزارت ارشاد در «جایگاه هنرگان کتاب»
چند نشست تخصصی در حوزههای تئاتر، ادبیات نمایشی و موسیقی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعههای مختلف این معاونت در «جایگاه هنرگان کتاب» میزبان مخاطبان خواهد بود. نشست «اپرای عروسکی مولوی» به کارگردانی بهروز غریب پور، نشست کتاب «پوستین وارونه» با حضور داود فتحعلی بیگی، نشست «نشرو موسیقی» با حضور مجید وطنیان و نشست «زندگی و اندیشه آثار اوراند» با حضور حسین فدایی حسین از جمله این برنامه هاست.
بن اهالی قلم در اختیار آنها قرار گرفت
معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران، درباره تخصیص بن اهالی قلم گفت: بن همه اهالی قلم به تمام افرادی که آئیننامه شامل حالشان میشود، شارژ شده و در دسترس قرار گرفته است و پیامک آن مرحله به مرحله به دست افراد خواهد رسید. همچنین میزان مبلغ بن اهالی قلم یک میلیون تومان است.به گفته مظاهر بابایی در بخش بزرگسال افرادی که پنج اثر تألیفی، هفت اثر ترجمهای و ۱۰ اثر ویرستاری شده را در کارنامه خود داشته باشند و در بخش کودک و نوجوان افرادی که ۱۰ اثر تألیفی، ۱۵ اثر ترجمهای و ۱۰ اثر ویراستاری شده را در کارنامه خود داشته باشند، میتوانند از بنها استفاده کنند.
یارانه ویژه «معلمان مؤلف» و «معلمان مروج» در نمایشگاه کتاب
قائممقام نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از افزودن یارانه ویژه برای معلمان مؤلف و معلمان مروج با همکاری وزارت آموزش و پرورش خبر داد. ابراهیم حیدری با اشاره به اینکه در این دوره بخشی از یارانه نیز به حوزه دانشآموزی اختصاص یافته است گفت: در عین حال، بخشی از یارانهها نیز در قالب کمک به کتابخانههای مناطق کمبرخوردار صرف خواهد شد.
برگزاری نشستهای تخصصی پارک فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی
پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی درسالن فناوریهای نشر در کنار برنامههای نمایشگاهی و ارائه محصولات و خدمات شرکتهای فناور حوزه نشر، ۴ عنوان نشست تخصصی و کارگاهی در زمینههای نقش پارکهای علم و فناوری در توسعه فناوریهای نشر، آینده نشر در عصر هوش مصنوعی، هوش مصنوعی و آینده صنعت نشر و آینده نگاری صنعت نشر برگزار میکند. آینده نگاری صنعت نشر عنوان و آینده نشر در عصر هوش مصنوعی از جمله این نشست هاست.