فردای خبر ، رامین کردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: اکنون ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت کشور از گردن درد مزمن رنج میبرند که مطابق میانگین جهانی است، اما نرخ ابتلای جدید در ایران از بسیاری از کشورها بالاتر است.
وی افزود: اگر این روند ادامه پیدا کند، ممکن است در سالهای آینده به یکی از بالاترین آمارهای جهانی برسیم.
علل اصلی افزایش گردن درد در ایران
وی، مهمترین عوامل این معضل را استفاده طولانی مدت از تلفن همراه و رایانه با وضعیت نامناسب خم شدن سر به پایین، کمتحرکی و سبک زندگی، وضعیت نادرست نشستن پشت میز کار به شکل پایین بودن صفحه نمایش نسبت به سطح چشم، نحوه استفاده از قلیان، اضافه وزن و التهاب مزمن، مشکلات بینایی اصلاح نشده و اختلالات خواب، برشمرد.
راهکارهای پیشگیری و درمان
کردی با تأکید بر لزوم اقدامات پیشگیرانه، توصیه کرد: حرکات اصلاحی گردن از جمله انجام ورزشهای ساده هر ۲ تا ۳ ساعت یکبار، افزایش فعالیت بدنی برای مثال استفاده از پلهها، پیادهروی و هفته ای یکبار کوهنوردی، تنظیم محیط کار و قرار دادن مانیتور در سطح چشم و بالاتر از ابرو، می تواند در پیشگیری از گردن درد موثر باشد.
وی افزود: کاهش وزن، حتی ۳ تا ۵ کیلوگرم میتواند تأثیر چشمگیری در کاهش گردن درد داشته باشد؛ همچنین اصلاح سبک زندگی مانند بهبود کیفیت خواب و معاینه منظم چشم در کاهش گردن درد موثر خواهد بود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، اصلاح استانداردهای محیطهای کاری و آموزش کارمندان و کارکنان را از عواملی دانست که از تشدید این مشکل جلوگیری می کند.