به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مهدی حسینی، در برنامه سلام خبرنگار با اشاره به حضور ۵۱ هیئت آفریقایی از ۳۹ کشور و بیش از ۷۰۰ نفر از مقامات، وزرا و فعالان اقتصادی و تجاری قاره آفریقا، گفت: استقبال بینظیری از این اجلاس شد و توانستیم به اکثر اهداف تعیینشده برای آن دست یابیم. یکی از مهمترین رویکردهایی که در این اجلاس تعریف شده بود، تمرکز بر چهار حوزه پتروشیمی، معدن، دارو و کشاورزی بود که در هر چهار حوزه نتایج مثبتی به دست آمد و توانستیم مناسبات دوجانبه در بخشهای دولتی و خصوصی را تقویت کنیم.
حسینی در ادامه با اشاره به همزمانی این اجلاس با نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران، افزود: برگزاری این دو رویداد بزرگ کنار هم، فرصت مناسبی برای فعالان اقتصادی آفریقایی فراهم آورد تا از ظرفیتهای موجود در نمایشگاه اکسپو ایران نیز بهرهبرداری کنند و این همکاریها تکمیل شد.
دبیر اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در خصوص دستاوردهای این اجلاس در تهران و اصفهان گفت: در حوزه دارو، توافقات خوبی برای راهاندازی خطوط تولید دارو در برخی کشورهای آفریقایی حاصل شد. در حوزه حمل و نقل دریایی، بخش خصوصی ایران اعلام آمادگی کرده و در حال رسیدن به توافقاتی با یک یا دو کشور آفریقایی هستیم. در بخش کشاورزی نیز توافقات خوبی، به ویژه با کشورهای غرب و شرق آفریقا، به نتیجه رسید.
حسینی تأکید کرد: مهمترین نکته در این اجلاس، استمرار پیگیری توافقات است. بعد از پایان اجلاس، دبیرخانه باید تمامی تفاهمات و قراردادها را پیگیری کند تا به سرانجام برسند و این موضوع باید در اجلاسهای بعدی به نتایج ملموس برسد.
دبیر اجلاس ادامه داد: از امروز دبیرخانه اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا کار خود را جدیتر آغاز خواهد کرد. این دبیرخانه که از بهمن ماه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده، اولین خروجی آن همین اجلاس بود و حالا هدف ما پیگیری توافقات و تفاهمات حاصلشده است.
حسینی در خصوص دو حوزه مهم این اجلاس، یعنی پتروشیمی و معدن، گفت: حوزه پتروشیمی از فعالترین بخشهای این اجلاس بود. با همکاری معاون وزیر نفت و رئیس شرکت صنایع ملی پتروشیمی، پنلهای تخصصی خوبی برگزار شد و مذاکرات موفقی در این زمینه صورت گرفت. همچنین در حوزه معدن، معاونت معدنی سازمان ایمیدرو توانست جمعبندی خوبی از وضعیت شرکتهای معدنی داشته باشد.
دبیر اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا در پایان بر لزوم ایجاد توازن تجاری میان ایران و آفریقا تأکید کرد: ما با قاره آفریقا یک تجارت یکطرفه داریم و توازن تجاری بین ایران و این قاره برقرار نیست. دو حوزه پتروشیمی و معدن میتوانند در ایجاد این توازن مؤثر باشند، چرا که ایران صادرکننده محصولات پتروشیمی و آفریقا صادرکننده محصولات معدنی است.