به گزارش فردای خبر،عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان ابلاغ این سند که پس از تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به مرحله اجرا درآمده است، افق روشنی را در حوزه علوم و فناوریهای کوانتومی ترسیم میکند.
بهرامی با اشاره به اینکه سند توسعه علوم و فناوریهای کوانتومی، مجموعهای جامع از اهداف کلان، شاخصهای ارزیابی، راهبردهای ملی، سازوکارهای اجرایی و نظارتی را در بر میگیرد، گفت: این چارچوب مدون، نقشه راهی برای پیشبرد تحقیقات، توسعه فناوری و تجاریسازی دستاوردهای کوانتومی در کشور خواهد بود.
وی افزود: به موجب این سند، ستادی تحت عنوان «ستاد علوم و فناوریهای کوانتومی» ذیل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری تشکیل خواهد شد.
بهرامی، وظیفه اصلی این ستاد را «ایجاد هماهنگی میان ارگانهای ذیربط، تدوین نقشه راه اجرایی، پیگیری تدوین آییننامهها، رصد پیشرفتهای ملی و بینالمللی و ارائه پیشنهادات اصلاحی برای بازنگری سند» خواند و بیان کرد: بدین ترتیب اجرای اهداف و راهبردهای سند با سرعت و اثربخشی بیشتری صورت میپذیرد.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی همچنین خاطرنشان کرد: در راستای اجراییسازی مفاد سند مذکور، معاونت علمی در تلاش است تا در گام نخست، برنامه تقسیم کار ملی در حوزه علوم و فناوریهای کوانتومی را با همکاری تمامی نهادهای ذیربط تهیه و ارائه دهد. در ادامه، حمایتهای لازم برای توسعه کاربرد، تجاریسازی و نقشآفرینی شرکتهای دانشبنیان در این عرصه فراهم خواهد شد تا از ظرفیتهای نوآورانه داخلی به نحو احسن استفاده شود.