سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۱
تکلیف دستگاه های دولتی به ساخت نیروگاه خورشیدی
تکلیف دستگاه های دولتی به ساخت نیروگاه خورشیدی

معاون سرمایه‌گذاری ساتبا گفت: هر دستگاه باید نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حداقل ۵ کیلووات احداث کند.

به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صداوسیما، نشست بررسی راهکار‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی دستگاه‌های اجرایی کشور با حضور محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در این سازمان برگزار شد.

معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا در این نشست با اشاره به پیگیری هفتگی و جدی رئیس جمهور از میزان پیشرفت ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر بخش دولتی، اظهار داشت: دستگاه‌های دولتی موظف شدند با ساز و کار و فرایند تعریف شده هر چه سریعتر نسبت به اجرای تکلیف توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دستگاه‌های مربوطه شان اقدام کنند.

در این نشست، محمدنژاد، معاون سرمایه‌گذاری ساتبا، ضمن تشریح آخرین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغ‌شده از سوی وزارت نیرو در این زمینه تأکید کرد؛ احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت حداقل ۵ کیلووات، برای هر دستگاه، می‌تواند به‌طور تجمیعی ظرفیت قابل توجهی را به شبکه برق کشور اضافه کند.

طبق گزارش اعلام شده از سوی مسوولان ذیربط در نشست، براساس مصوبه تازه هیات دولت، تمامی دستگاه‌های دولتی موظف شدند ظرف مدت کوتاهی نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث کنند؛ همچنین پیشنهاد شد فهرست مشترکان اداری استان‌ها با همکاری شرکت‌های توزیع برق به ساتبا اعلام شود و منابع مالی اجرای پروژه‌ها نیز از محل بودجه دستگاه‌ها و در هماهنگی با سازمان برنامه تأمین شود؛ در همین راستا، سازمان برنامه و بودجه نیز آمادگی خود را برای پیش‌بینی منابع مورد نیاز در بودجه سال آینده اعلام کرده است.

در این نشست همچنین تأکید شد که منابع مالی لازم برای احداث نیروگاه‌ها، تا سقف ۲۰ درصد مصرف برق دستگاه‌ها، باید از محل بودجه داخلی همان دستگاه‌ها تأمین شود.

نمایندگان دستگاه‌های اجرایی در این نشست ضمن بیان ابهامات خود در خصوص نحوه انتخاب پیمانکار، دریافت تجهیزات، فرآیند اجرا و زمان‌بندی، پیشنهاداتی برای شفاف‌سازی و تسهیل در روند کار ارائه کردند؛ در پاسخ، تأکید شد که تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر توسط ساتبا، تأمین و پیمانکاران معرفی‌شده در درگاه ساتبا دارای تأییدیه‌های لازم و منطبق با استاندارد‌های سازمان برنامه هستند؛ با این حال، ادارات الزام قانونی به استفاده از پیمانکاران معرفی‌شده از سوی ساتبا ندارند و تنها باید ذی‌صلاح باشند.

در بخش دیگری از نشست، تاکید شد که دستگاه‌ها در صورت تعیین هزینه زیر ۲ میلیارد تومان برای ساختگاه انتخابی شان، می‌توانند با تامین تجهیزات، در مدت کوتاهی نیروگاه خورشیدی احداث کنند؛ همچنین پیشنهاد شد از اینورتر‌های هیبریدی در فرآیند ساخت نیروگاه‌ها استفاده شود و دستگاه‌ها، طرح‌های ساخت نیروگاه‌های خورشیدی را از سامانه‌های کوچک ۵ کیلوواتی آغاز کنند؛ طرح‌هایی که به گفته رئیس ساتبا، ظرف دو هفته قابلیت اجرا دارند.

در ادامه نشست، همچنین پیشنهاداتی از سوی نمایندگان از جمله برگزاری نشست‌های توجیهی ویژه استانداران و معاونان استانداری‌ها برای هماهنگی استانی و پیش‌بینی سازوکار‌های نظارتی برای نگهداری پس از بهره‌برداری نیروگاه‌ها به‌منظور حفظ پایداری تولید انرژی ارایه شد.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416