به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری با موضوع هفته ملی جمعیت افزود: امروز اولین روز جوانی جمعیت است. در ستاد مرکزی جوانی جمعیت ۹ کمیته برای جوانی تشکیل شده است.
علیرضا رئیسی ادامه داد: ۱۸ هزار خانه سلامت و ۵۷۰۰ پایگاه سلامت در حوزه جوانی جمعیت مشغول ارائه خدمت هستند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: در حال حاضر ۱۳۷۰۰ ماما،۲۰۸۶ متخصص زنان در بخش دولتی و بیش از ۶۸۰۰ متخصص زنان و زایمان در بخش خصوصی مشغول خدمت رسانی هستند.
علیرضا رئیسی افزود: شهرستانهای تهران، شیراز، مشهدو سیستان و بلوچستان بیشترین موالید را در سال ۱۴۰۳ داشتهاند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: سن فرزند آوری ۶۰ درصد از خانمها ۳۵ تا ۴۹ سال است و البته باید برنامه ریزی برای متولدین ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۸ که فرصت کمی برای فرزندآوری دارند؛ با تمرکز بیشتری صورت بگیرد.
علیرضا رئیسی گفت: کلاسهای آموزشی حین ازدواج ۴۶۰ مرکز است و سالانه بطور متوسط ۴۹۰ هزار زوج آموزش رایگان میگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ میزان مرگ و میر مادران به ۲۲ در ۱۰۰ هزار زایمان رسیده که آمار بسیار قابل توجهی است و در حال حاضر پوشش مراقبت مادرپیش از بارداری در کشور ما ۷۰ درصد است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: هنوز زایمان بدون درد در کشور رونق ندارد در حالیکه رواج آن میتواند به کاهش زایمان با سزارین بیانجامد.
علیرضا رئیسی افزود: سال ۱۳۶۵ ده میلیون زن متاهل بوده و ۲ میلیون زن در کشور ما موالید بوده در حالیکه در سال گذشته از ۱۶ میلیون زن متاهل کمتر از یک میلیون موالید بودند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: افزایش درصد زایمان سوم تا پنجم در سال ۱۴۰۳ بیشتر از، ۱۴۰۲ بوده هرچند تعداد زیاد نبود و بیشترین سهم موالید به سنین ۲۵ تا ۳۹ سال تعلق داشته است.
علیرضا رئیسی در خصوص میزان ازدواج در سال گذشته هم گفت: سال قبل میزان ازدواج ۲ درصد کمتر از ۱۴۰۲ شده البته درصد افراد در سن ازدواج هم کم شده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: سن اولین فرزند در آقایان ۳۲ سال و خانمها ۲۷ و نیم است.