به گزارش فردای خبر به نقل از روز یکشنبه ایرنا، احمدرضا لاهیجان زاده در سفر ۲ روزه به لرستان و بازدید از دریاچه گهر دورود افزود: عوامل طبیعی چون ورود رسوبات به بستر و حوضه آبریز دریاچه و همچنین عوامل انسانی مانند حضور خارج از ظرفیت تحمل در اطراف دریاچه ، روند پیری این دریاچه را سرعت بخشیده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست توان خود را برای حفاظت بهتر از این منطقه به کار خواهد گرفت، ادامه داد: در صورت کنترل موارد ناشی از ورود رسوبات به بستر و حوضه آبریز دریاچه و با اقدامات کارشناسی شده می توان این دریاچه زیبا را به عنوان نگین زاگرس سالها زنده نگه داشت.
وی اظهار داشت: معاونت محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست در تامین امکانات و تجهیزات لازم جهت احیا و حفاظت بهتر از تالاب های استان از جمله گهر، بیشه دالان بروجرد، تنوردر دورود و تالاب های پلدختر .تلاش خود را به عمل خواهد آورد.
لاهیجان زاده در خصوص ثبت دریاچه گهر در کنوانسیون بین المللی رامسر اظهار داشت : مراحل ثبت این دریاچه در دستور کار سازمان می باشد و پیگیری های لازم برای رفع موانع و مشکلات ثبت این دریاچه ارزشمند را انجام خواهیم داد.
به گزارش ایرنا در این بازدید مقرر شد پس از ارزیابی روش های کنترلی و اصلاحی انتقال رسوبات به مخزن تالاب گهر، برنامه های بیومکانیکی فازبندی شده طی ۲ سال متوالی با حمایت های مالی و مکفی معاونت محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور اجرایی عملیاتی شود.
همچنین اعتبارات لازم جهت تثبیت واریزه ها و رسوبات وارده به دریاچه گهر، حفاظت از تالاب های استان، تعمیر و تجهیز پاسگاه های محیط بانی تالابی و اختصاص وضعیت خودرویی پیش بینی شد.
گهر، یک دریاچه کوهستانی با آب شیرین و دائمی در ارتفاع ۲ هزار و ۳۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و سالانه بیش از ۷۰ هزار نفر برای دیدن این بهشت پنهان به گهر مسافرت میکنند، یکی از زیباترین مناطق موجود در استان لرستان که در شهرستان دورود است.
آب این دریاچه فوقالعاده زلال است، تا جایی که در مکانهای کمعمق میتوان کف دریاچه را به خوبی مشاهده کرد بنابراین با وجود آب زلال، بستر سنگی و همچنین بازتاب نور، دریاچه گهر به رنگ فیروزهای دیده میشود که این موضوع یکی از جنبههای فوقالعاده زیبای دریاچه به شمار میآید.
آب حاصل از سر ریز دریاچه بزرگ ابتدا وارد دریاچه کوچک شده، سپس به سمت درههای رشتهکوه اشترانکوه سرازیر میشود و به عنوان سرچشمه برخی رودخانههای فصلی در درههای اشترانکوه شناخته میشود.
ساحل این دریاچه هم به صورت صخرهای و هم به صورت ماسهای است و امکان شنا در در قسمتهای ماسهای دریاچه وجود دارد و علاوه بر شنا امکان قایقرانی در دریاچه بزرگ نیز وجود دارد.