شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۲
افزایش یک میلیونی جمعیت عرصه‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر
افزایش یک میلیونی جمعیت عرصه‌های شمالی کشور طی دو سال اخیر

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه طی دو سال اخیر بیش از یک میلیون نفر به جمعیت ساکن در عرصه‌های شمالی اضافه شده است؛ گفت: تغیرات اقلیمی، مهاجرت و گردشگری فشار مضاعفی بر جنگل‌ها وارد کرده است.

به گزارش فردای خبر به نقل از ایسنا، مقداد جورغلامی در سلسله نشست‌های «باید و نبایدهای جنگل و معرفی طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی» که روز شنبه ۲۰ اردیبهشت در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، اظهار کرد: امروزه جنگل‌های هیرکانی شمال کشور درگیر چالش‌های تخریب زیستگاه، قطع غیرقانونی، توسعه شهرها، تبدیل جنگل‌ها به اراضی کشاورزی و مهمتر از آن مهاجرت به دلیل تغییرات اقلیمی هستند.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی و گردشگری فشار مضاعفی بر جنگل‌ها وارد کرده است، افزود: بیش از یک میلیون نفر طی دو سال اخیر به جمعیت ساکن در عرصه‌های شهری شمالی کشور اضافه شده است.

 جورغلامی ادامه داد: احیاء جنگل‌های شمال از موارد مهمی است که باید در طرح مدیریت جنگل‌ها مد نظر قرار گیرد و در این زمینه طرح یک میلیارد نهال می‌تواند در جنگل‌های شمالی کشور اجرا شود.

رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران کرد: در حوزه پژوهش و پایش جنگل‌های شمالی، ارزیابی و آماربرداری‌های خوبی شروع شده، اما نیاز است که فناوری‌های جدید و به روز برای پایش مداوم جنگل‌ها به کار گرفته شود.

وی اظهار کرد: همچنین ارزیابی منظم جنگل‌ها با توجه به تغییر اقلیم، گونه‌های در معرض تهدید و اندازه گیری میدانی شاخص‌های اکوفیزیولوژیکی در این زمینه ضروری است.

وی عنوان کرد: اقدامات فنی و حفاظتی در جنگل‌های شمالی نباید فقط منوط و وابسته به تهیه طرح‌های مدیریت پایدار جنگل باشد. کماکان که در این زمینه واحدهای کار شکل گرفته و نظارت‌ها بازطراحی و ساختار جدیدی برای آن تعریف شده است.

جور غلامی گفت: زیرساخت‌هایی که در جنگل‌ها با هزینه هنگفت احداث شده است، امروزه نیاز به تعمیر و نگهداری دارد که امیدواریم در این زمینه پیگیری‌های لازم انجام شود.

وی در مورد احیاء عرصه‌های خالی گفت: درست است که بهره برداری در جنگل‌های شمالی ممنوع است اما مدیریت و احیاء جنگل‌ها نباید متوقف شود. تداوم جنگل کاری در عرصه‌های خالی جنگل‌های شمال با در نظر گرفتن چالش‌های جدید، یک ضرورت است و نیاز دارد که برای اجرای آن برنامه‌ریزی مدون و اقدام اصولی صورت گیرد.

جور غلامی درباره طرح جنگل‌های آموزشی افزود: قرارداد جنگل‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه تهران و دانشکده‌های منابع طبیعی کشور بعد از توقف طرح‌های جنگل‌داری دچار چالش شد و با وجود هزینه‌های هنگفتی که دانشگاه‌ها از سال ۹۶ در بحث جنگل‌های آموزشی و پژوهشی انجام دادند؛ متاسفانه از طرف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری حمایت نشدند.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416