به گزارش فردای خبر به نقل از اسپیس، تحقیقات جدید حاکی از آن است که ۲۰۲۴PT۵ یک جسم آسمانی صخرهای به نام «مینی قمر» که سال گذشته میلادی کشف شده احتمالاً طی یک فرایند برخورد عظیم که سالها قبل رخ داده، از ماه جدا شده است. این دومین نمونه از قمر کوچکی است که نزدیک مدار زمین حرکت میکند.
این کشف نشان دهنده انبوهی از تکههای مخفی ماه است که نزدیک زمین حرکت میکنند.
تدی کارتا یکی از محققان سیاره شناس در رصد خانه لاول در آریزونا در ماه مارس در این باره میگوید: اگر فقط یک شی وجود داشت، پدیده جالبی به حساب میآمد، اما این رویداد یک استثنا داشت. اگر دو قمر کوچک وجود داشته باشد یعنی به طور حتم جمعیتی از آنها وجود دارد.
زمین هنگام مدار زدن خورشید از میان ابری از زبالههای فضایی میگذرد. بخشی از این زبالهها مانند ماهواره و فضاپیماها ساخت انسان هستند. ماده دیگر سنگهایی هستند که در نتیجه برخوردها در اوایل تشکیل منظومه شمسی به وجود آمدهاند. اشیا نزدیک زمین(NEO) ممکن است خطری دربر داشته باشند، بنابراین توسط کارشناسان ردیابی میشوند.
محققان آفریقای جنوبی در آگوست ۲۰۲۴ میلادی یک صخره جدید به نام ۲۰۲۴PT۵ رصد کردند که دور زمین حرکت میکرد. ۲۰۲۴PT۵ به طور معمول به کندی حرکت میکند و سرعت آن ۲ متر بر ثانیه است. به این ترتیب یک هدف ایده آل برای پروژه «تحقیق درباره اشیای نزدیک زمین که در دسترس هستند» (MANOS)به حساب میآید. تاکنون فقط ۹ سیارک دیگر شناسایی شدهاند که در نزدیک ترین نقطه به زمین با چنین سرعت کندی حرکت میکنند.
محققان پس از مطالعه دادههای قابل مشاهده و نزدیک مادون سرخ این جسم آسمانی به این نتیجه رسیدند که یک سیارک معمولی نیست. ترکیبات صخره مذکور مشابه سنگهایی بود که طی ماموریتهای آپولو به زمین آورده شده بود. همچنین محققان متوجه شدند ۲۰۲۴PT۵ کوچک و قطر آن ۸ تا ۱۲ متر است.
کارتا و همکارانش تخمین میزنند ۲۰۲۴PT۵ هنگامیکه یک شی به ماه برخورد کرده، از آن جدا شده است. آنها امیدوارند با مطالعه ترکیبات سیارک بتوانند مواد تشکیل دهنده آن را به منبع مورد نظر پیوند دهند و حتی دهانه ایجاد شده در نتیجه فرایند را ردیابی کنند.
محققان اکنون به جستجو برای تکههای احتمالی جدا شده از ماه ادامه میدهند.
منبع: خبرگزاری مهر