يکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۷
امروز بیش از هر زمانی نیازمند علوم انسانی اسلامی هستیم
امروز بیش از هر زمانی نیازمند علوم انسانی اسلامی هستیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در چله دوم انقلاب اسلامی بیش از هر زمان دیگری به علوم انسانی اسلامی نیاز داریم؛ نظام حکمرانی نیازمند فهم وضعیت و مسئله‌هایی است که باید برای آنها راه حل پیدا کند.  

به گزارش فردای خبر به نقل از خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی علوم انسانی و اسلامی ضمن گرامیداشت یاد متفکر مجاهد آیت الله مطهری تصریح کرد: علامه شهید مرتضی مطهری رضوان الله تعالی علیه باور داشت که تحقق تمدن اسلامی به علومی برگرفته از جهان بینی توحیدی نیاز دارد؛ ایده باز اندیشی و بازسازی در علوم انسانی بر مبانی معارف اسلامی از همین نگاه سرچشمه می‌گیرد.

 

محمدباقر قالیباف افزود: شهید مطهری با تیزبینی خاص خود ده‌ها سال پیش به این نتیجه رسیده بود که جامعه اسلامی و حکومت اسلامی هر دو نیازمند علوم انسانی اسلامی هستند، بنابراین بازخوانی و بازسازی انتقادی علوم انسانی موجود و دوم احیا و باز تولید علوم اسلامی و سوم تولید علوم انسانی اسلامی در منظومه فکری ایشان از لوازم تشکیل حکومت اسلامی و جامعه اسلامی هستند.

 

رئیس مجلس گفت: امام خمینی (ره) اسلامی شدن نهاد علم برای رهایی از فرهنگ شرق زدگی و غرب زدگی را بر پایه حاکمیت اسلام ضروری می‌دانست؛ در واقع اسلامی شدن و مردمی شدن در مکتب امام مثل دو شاخه درهم پیچیده و به هم وابسته هستند.

 

محمدباقر قالیباف تصریح کرد: مردمی شدن مطالبه اسلام است و اسلامی شدن مطالبه مردم؛ هیچ کدام بدون دیگری شدنی نیست و آنچه پیوند این دو را تفسیر می‌کند و به توصیه و تجویز می‌رساند، علوم انسانی اسلامی‌ست به همین دلیل ما معتقدیم که امروز پس از گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نخبگان و نهاد‌های علمی از دو جهت می‌توانند، منشأ تحول علوم انسانی باشند.

 

رئیس مجلس افزود: یکی از جهت تاثیر باور و پایبندی به مبانی دینی و معارف اسلامی در تغییر سرنوشت عمومی مردم و دوم نتایج حاصل از عملکرد چله اول انقلاب برای حرکت بر اساس آن معانی و معارف؛ به عبارت دیگر و روانتر این دو عنصر مهم یعنی معارف اسلام و تجربه حکمرانی باید به طور مستمر مورد تحقیق و تأمل علوم انسانی قرار گیرد.

 

محمدباقر قالیباف ادامه داد: علوم انسانی اسلامی فقط حاصل برداشت ما از مبانی نظریه اسلام نیست بلکه حاصل تجربه زیستی ما بر اساس این مبانی نیز هست؛ عالم و محقق علوم انسانی اسلامی از تکرار ایده آل‌ها به جایی نمی‌رسد بلکه وظیفه اصلی‌اش تحلیل دقیق وضعیت موجود و ارائه راهکار عینی برای رسیدن به وضعیت مطلوب است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در چله دوم انقلاب اسلامی دست کم از دو نظر بیش از هر زمان و دوران دیگری به علوم انسانی اسلامی نیاز داریم؛ یک سازمان دادن به زیست عمومی مردم و دو حکمرانی بر پایه آموزش و ارزش‌های دینی، چرا که هم نظام حکمرانی نیازمند فهم وضعیت و فهم مسئله‌هایی است که باید در هر شرایطی برای آنها راه حل پیدا کند و هم جامعه ما نیازمند مراجعه به علوم انسانی اسلامی‌ست.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416