به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو در دومین نشست شورای سیاستگذاری فارمکس ۲۰۲۵ گفت: حجم بازار دارویی کشور در سال گذشته ۲۲۰ همت بود که از این عدد، سهم تولید داخل از لحاظ عددی حدود ۹۹ درصد بازار و ۱ درصد را واردات تامین می کند اما در واقعیت باید به آمار ارزی اشاره کنم که از این عدد، ۲ و نیم میلیارد دلار سهم کل واردات مواد اولیه و داروی ساخته شده است که حدود ۱ میلیارد دلار آن داروی ساخته شده و ۱ و نیم میلیارد دلار آن مواد اولیه وارداتی است.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: امیدواریم که هفتمین دوره فارمکس ۲۰۲۵، پرشکوه و موفق تر از لحاظ بار علمی و نمایش پتانسیلهای صنعت دارو و مواد اولیه دارویی محقق شود. تکلیفی که برنامه هفتم بر دوش صنعت دارو و تجهیزات پزشکی قرار داده، دو میلیارد دلار صادرات در پایان برنامه هفتم دیده شده که یک میلیارد دلار آن برای دارو دیده شده است، هرچند که دید این برنامه تا حدی بلندپروازانه است و احتمال تحقق آن در سال اول کم است ولی ما اما در راستای تحقق این تکلیف پله پله پیش خواهیم رفت.
وی افزود: در سفری که هفته گذشته به چین داشتیم، تمام مباحث مطرح شده با شرکتی چینی و وزرای بهداشت کشورهای عضو پیمان شانگهای، بحث مشارکت و استفاده از ظرفیت ها برای حضور آن کشورها در بازار دارویی ایران به عنوان تولیدکننده و شرکای تجاری طرفین ایرانی برای سرمایه گذاری مطرح بود. تا زمانی که نیاز به واردات باشد، واردات را در دستور کار داریم اما اولویت ما تقویت تولیدکنندگان داخلی و تشویق سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری برای تولید مواد اولیه دارویی در ایران است.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: فکر میکنم با شرایط فعلی کشور، از لحاظ زیرساخت و ظرفیت های نمایشگاهی، در حال حاضر شرایط تجمیع نمایشگاه های کشور را نداشته باشیم؛ اگر تمامی ذی نفعان با یکدیگر مشارکت و اتفاق نظر داشته باشند، برگزاری دو نمایشگاه فارمکس و ایران فارما می تواند مزیتهایی هم به نوبه خود داشته باشد. اگر نتوانیم داروی مورد نیاز را از طریق تولید داخل تامین کنیم، با توجه به شرایط ارزی کشور، نخواهیم توانست نیاز بازار دارویی کشور را ازطریق واردات تامین کنیم و تنها ناجی ما تولید داخل است.