سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴
صدور مجوز ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور
صدور مجوز ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا آخر سال ۱۴۰۳ مجوز ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صادر کرده است.

به گزارش فردای خبر به نقل از خبرگزاری صداوسیما احمد طاهری گفت: یکی از مهمترین عوامل در بحث آلودگی هوا، انتشار آلاینده‌ها و تغییرات اقلیم است که انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را به همراه دارد، این عوامل به تولید و مصرف انرژی بر می‌گردد، از طرف دیگر نیروگاه‌ها هم با مصرف سوخت‌های فسیلی یکی دیگر از عوامل اصلی انتشار آلاینده‌ها و گاز‌های گلخانه‌ای هستند.

وی افزود: در محدوده داخل شهر‌ها هم ناوگان متحرک و حمل و نقل عمومی که عمدتا فرسوده‌اند نیز آلایندگی زیادی تولید می‌کنند، چون سوخت آنها فسیلی است و آلودگی زیادی به همراه دارد، بخش‌های خانگی و تجاری هم در کنار این عوامل به انتشار گاز‌های گلخانه‌ای دامن می‌زنند.

وی در پاسخ به اینکه ایران پتاسیل بالایی برای تولید انرژی‌های تجدید پذیر دارد، اما چرا در این زمینه موفق نبوده است گفت: ایران کشوری با پتانسل بالا برای انرژی‌های تجدید پذیر است، اما در سال‌های گذشته اقدامات قابل ملاحظه‌ای را در این زمینه انجام نشده است از این رو همواره سوخت غالب در کشور سوخت‌های فسیلی است که آلودگی‌های زیادی به همراه دارد.

وی ادامه داد: اکنون سهم انرژی‌های تجدید پذیر در سبد سوختی کشور بسیار ناچیز است، متاسفانه به علت ارزان بودن سوخت‌های فسیلی و منابع خدادادی فراوان در کشور، به انرژی‌های تجدید پذیر توجه کمتری شده و عمده انرژی کشور از سبد سوخت‌های فسیلی تامین شده است، در سال‌های گذشته نیز همواره تلاش شد که بحث ناترازی انرژی با تولید بیشتر جبران شود که همین مساله سبب افزایش هر ساله مصرف سوخت‌های فسیلی نسبت به سال قبل آن در کشور شده است.

طاهری افزود: این افزایش مصرف سالانه از ناوگان حمل و نقل عمومی گرفته تا بخش خانگی، تجاری و نیروگاهی مشهود است که موجب شده انتشار آلاینده‌ها و گاز‌های گلخانه‌ای در محدوده کشور افزایش یابد.

وی اظهار داشت: البته در دولت چهاردهم نگاه به موضوع تولید انرژی نگاه متفاوتی است، خوشبختانه اکنون کشور به سمت استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر رفته است، در قانون برنامه هفتم به موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر به صورت جدی پرداخته شده به طوری که ظرفیت ۱۲ هزار مگاواتی در طول اجرای این برنامه در نظر گرفته شده که می‌تواند بخش قابل ملاحظه‌ای از ناترازی انرژی را برطرف کند و همزمان موجب کاهش و اثرات انتشار گاز‌های گلخانه‌ای بر محیط زیست شود.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: سازمان حفاظت محیط‌زیست هم به عنوان حافظ محیط زیست در کشور حمایت همیشگی خود را از توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در کشور داشته است، مطابق بند - ت - ماده ۲۲ قانون برنامه هفتم پیشرفت، سازمان محیط زیست موظف شد برنامه ملی مدیریت تغییر اقلیم کشور را تهیه کند که یکی از محور‌های اصلی این برنامه در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر است که در آن هم به کاهش مصرف و هم افزایش بهره وری تاکید شده تا بتوانیم به کاهش ناترازی کشور کمک کنیم.

وی افزود: همچنین در سازمان محیط زیست به عنوان مرجع ملی صندوق اقلیم سبز تلاش کردیم که بتوانیم حمایت‌های بین‌المللی را در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر برای کشور جذب کنیم، در صندوق ملی محیط زیست هم یکی از مواردی که در سال‌های گذشته مورد توجه و حمایت قرار گرفت بحث انرژی‌های تجدید پذیر بوده است.

طاهری درباره اقدامات و حمایت‌های سازمان حفاظت محیط زیست در راستای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی گفت: سازمان در خصوص صدور مجوز‌های نیروگاه‌های خورشیدی تغییراتی در ضوابط انجام داده است تا مجوز‌ها در کمترین زمان صادر شود، با این وجود اکنون تقریبا موردی برای تاسیس نیروگاه خورشیدی وجود ندارد که در زمینه صدور مجوز با سازمان محیط زیست چالشی داشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا آخر سال ۱۴۰۳ مجوز ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر صادر کرده است، البته در راستای آسان‌تر و سریع‌تر شدن صدور مجوز برای ایجاد نیروگاه ها، یک سری وظایف به استان‌ها تفویض اختیار شده و شرایط استقرار نیروگاه‌ها برای اخذ مجوز راحت‌تر شده است.

طاهری با اشاره به تغییرات ایجاد شده در ضوابط استقرار نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: به عنوان مثال نیروگاه زیر ۱۰۰ مگاوات نیازی به تهیه گزارش‌های ارزیابی ندارد که این اختیار را به دفاتر محیط زیست در استان‌ها تفویض کردیم تا سرعت صدور مجوز بالاتر برود، از طرفی هم رده استقرار این نیروگاه‌ها را به واحد‌های خدماتی تغییر دادیم تا مجوز تسهیل شود، بر این اساس در جلساتی که با وزارت نیرو داشتیم اذعان شد که اکنون معضلی در زمینه مجوز‌های زیست محیطی برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود ندارد.

وی در ادامه به نقش خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های فرسوده در آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: منابع متحرک یکی از اصلی‌ترین عوامل انتشار گاز‌های گلخانه‌ای در کلانشهر‌ها به ویژه تهران هستند، از آنجا هم که بخش زیادی از این منابع فرسوده و از رده خارج هستند اقداماتی برای نوسازی آنها انجام شده است.

طاهری با اشاره به اینکه برقی کردن خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها یکی از این اقدامات است گفت: سال گذشته تقریبا هر دو یا سه هفته کارگروه ملی آلودگی هوا برگزار شد، یکی از محور‌های اصلی آن بحث برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت‌ها است، در این راستا برنامه‌ای که برای استفاده از عوارض اسقاط ذیل آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو لحاظ کردیم این بود که توسعه خودروی برقی به ویژه در کلانشهر‌ها اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا که ۲۷ فروردین ماه با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، تصویب شد که ارزیابی و اعلام نتایج طرح پایلوت برقی‌سازی موتورسیکلت‌های کار در شهر تهران به ویژه موتورسیکلت‌های شرکت پست در مدت ۲ هفته بعد از برگزاری جلسه انجام و به کارگروه اعلام شود.

طاهری افزود: یعنی مقرر شد تمام موتورسیکلت‌هایی که در بازار، اسنپ و پیک کار می‌کنند برقی شوند که شرکت ملی پخش و پالایش به نمایندگی از وزارت نفت اعلام آمادگی کرد که در این زمینه همکاری کند، همچنین استانداری تهران موظف شد که در مدت ۲ هفته بعد از تصویب (تاریخ ۲۷ فروردین) این موضوع را به صورت پایلوت در شهر تهران پیگیری و موانع اجرایی شدن آنرا استخراج و در کارگروه ملی مطرح کند تا بتوانیم این طرح را به طور کامل اجرا کنیم. تلاش می‌کنیم در کمترین زمان موتورسیکلت‌های را با موتورسیکلت‌های برقی جایگزین کنیم، همچنین پیشنهاد ۶ هزار تاکسی برقی را برای تهران مطرح کردیم که مورد موافقت قرار گرفت.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح‌ها علاوه بر اینکه در زمینه آلودگی هوا و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تاثیر قابل ملاحظه‌ای دارد، می‌تواند در زمینه کاهش ناترازی هم نقش بسزایی داشته باشد، محاسباتی که در این زمینه انجام شده این است که ما حتی اگر انرژی که برای تولید برق این ناوگان مصرف می‌شود را هم در نظر بگیریم، باز با توجه به فرسودگی بخش عمده‌ای از ناوگان حمل و نقل می‌توانیم بهره‌وری را افزایش و مصرف سوخت را به صورت کلی کاهش دهیم.

طاهری درباره مازوت سوزی نیروگاه‌ها گفت: یکی از مواردی که امسال دنبال می‌کنیم بحث توزیع سوخت پاک در کشور است که با همکاری وزارت نفت و وزارت نیرو در حال پیگیری هستیم، اولویت‌های ما بر اساس قانون مواردی است که بتوانیم حداکثر مصرف گازوئیل و بنزین یورو ۴ را داشته باشیم تا مصرف مازوت در نیروگاه‌ها به حداقل برسد امیدواریم با افزایش نیروگاه‌های تجدید پذیر نیاز ما به مصرف سوخت‌های مایع برای تولید برق در کشور کاهش یابد.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416