چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۱
ساخت ۲۸۷ نیروگاه خورشیدی در تهران برای گذر از اوج مصرف برق تابستان
ساخت ۲۸۷ نیروگاه خورشیدی در تهران برای گذر از اوج مصرف برق تابستان

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران گفت: برنامه‌ریزی دقیق برای گذر از اوج مصرف تابستان ۱۴۰۴ با کاهش ناترازی و توسعه انرژی انجام شده که مهمترین آن آغاز عملیات اجرایی ساخت 287 مگاوات نیروگاه خورشیدی در تهران، قم و البرز است.

 

به گزارش فردای خبر به نقل از ایرنا، صنعت برق مجموعه‌ای از اقدام های گسترده و پروژه‌های زیرساختی در دستور کار قرار داده تا ضمن تأمین برق پایدار، ناترازی تولید و مصرف در تابستان ۱۴۰۴ کاهش یابد.

این برنامه شامل توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی شبکه و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف انرژی است که به اجرا در خواهد آمد .

در همین رابطه فرهاد شبیهی مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: اقدام‌های گسترده و پروژه‌های زیرساختی در صنعت با هدف تأمین برق پایدار و کاهش ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ در دستور کار قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد: این برنامه شامل توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اجرای پروژه‌های بهینه‌سازی شبکه و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف انرژی است که با هماهنگی وزارت نیرو، شرکت تولید، انتقال و توزیعع نیروی برق(توانیر) و برق‌های منطقه‌ای اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران درباره توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان‌های تهران، قم و البرز گفت: عملیات اجرایی نیروگاه‌های خورشیدی ۲۸۷ آغاز شده است که از این میزان، ۱۲۰ مگاوات در استان تهران، ۳۵ مگاوات در استان البرز و ۱۳۲ مگاوات در استان قم احداث خواهد شد.

شبیهی ادامه داد: این نیروگاه‌ها که شامل ساختگاه‌های متعددی با ظرفیت ۳ مگاوات و کمتر هستند، سهم تهران را از ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی کشور به ۱۰ درصد افزایش داده و زمینه را برای تأمین برق پایدار در این مناطق فراهم می‌کنند.

وی بر اهمیت بهینه‌سازی شبکه انتقال و فوق توزیع برق تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، بیش از ۲۵ درصد از پروژه‌های صنعت برق کشور در این منطقه در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳، ظرفیت زیرساختی انتقال برق در تهران به ۲۵۰۰ مگاولت‌آمپر برسد.

مدیرعامل برق پایتخت افزود: این زیرساخت‌ها که در سطح ولتاژ ۴۰۰ و ۶۳ کیلوولت طراحی شده‌اند، نقش مهمی در کاهش ناترازی تولید و مصرف برق ایفا خواهند کرد.

شبیهی با اشاره به اجرای پیوست رسانه‌ای ۱۴ مگاپروژه کاهش ناترازی برق ادامه داد: این طرح با هدف ارتقای آگاهی عمومی، ترویج فرهنگ مصرف بهینه برق و جلب مشارکت مردم و مسئولان تدوین شده است.

وی گفت: از جمله راهبردهای اجرایی این برنامه می‌توان به جریان‌سازی مثبت در رسانه‌ها، آموزش روش‌های صحیح مصرف برق و همسوسازی اقدام های صنعت برق با دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای تهران در باره برخی چالش‌های احتمالی در اجرای این برنامه افزود: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو، تأمین منابع مالی مناسب برای اطلاع‌رسانی و محدودیت دسترسی مناطق دورافتاده به رسانه‌های ارتباطی است.

شبیهی ادامه داد: با همکاری نهادهای اجرایی و فرهنگی، تلاش داریم تا با حضور مؤثر در رسانه‌ها، بهره‌گیری از ظرفیت‌های آموزشی و تبلیغاتی و افزایش تعامل با مردم و مسئولان، این چالش‌ها را مدیریت کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت هماهنگی بین بخش‌های مختلف صنعت برق خاطرنشان کرد: اجرای این برنامه جامع و هماهنگ، نه‌تنها به افزایش تولید برق از منابع تجدیدپذیر کمک خواهد کرد، بلکه بهینه‌سازی شبکه انتقال و ترویج فرهنگ مصرف بهینه انرژی را نیز تسریع می‌کند.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران گفت: هدف این است که پایداری شبکه برق کشور را در تابستان ۱۴۰۴ تضمین کرده و از ناترازی‌های احتمالی جلوگیری کنیم.

اشتراک گذاری:

تبلیغات شما با ما


0996-6264416